НОВИНИ


Изпит по математика за кандидат-студенти в Софийския университет

0 4380 21.06.2020
Изпит по математика за кандидат-студенти в Софийския университет
БГНЕС

В Софийския университет ”Св. Климент Охридски” от 9.00 часа днес започва изпитът по математика II за кандидат-студенти за учебната 2020/2021 година. Изпитът продължава четири часа.


Това съобщиха от висшето училище.

На кандидатстудентския изпит по математика II ще има осем задачи, при решаването на които се използват знания от различни теми на училищната програма по математика. Всеки кандидат-студент трябва да се стреми да изложи решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като използва въведената в училище математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи. Решаването на задачите не предполага използването на помощни изчислителни средства.

 

На изпита кандидат-студентите могат да използват химикалки, пишещи в синьо, черен молив, линия, триъгълник, пергел и гума. Не се разрешава ползването на калкулатори, на електронни бележници и на портативни компютри.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама