НОВИНИ


Съдебен иск срещу бивш директор на "Български пощи"

5 5509 04.02.2010
Съдебен иск срещу бивш директор на "Български пощи"
Имало данни, че Харманджиев е ощетил държавата Вяра Йовева

Съдебен иск срещу бившия директор на "Български пощи" Енцислав Харманджиев ще внесе наследникът на поста му Милен Керемедчиев, обяави самият той пред PRO.BG. Според него бившият ръководител е злоупотребявал с поста си.


Проверка е установила, че предишният директор на пощите - Енцислав Хармаджиев в продължение на 4 години е живял в апартамент от 171 кв. метра на ул. „Раковски” в столицата. Наемът, който е плащал, е бил 250 лева.

Според оценителите, нормалният наем на подобен апартамент, е между 3500-3900 лева на месец. Сметките показват, че Харманджиев е ощетил държавата с хиляди: „За 4-те години е трябвало да плати над 160 хил. лв., а де факто е платил едва 12 хил. лв.”, обясни Керемедчиев.

Най-честите нарушения на служителите на териториалните дирекции са свързани с използването на служебните автомобили и ведомствените жилища. „Български пощи” има около 46-47 такива жилища, които са били отдавани под наем за максимум от 40 лева на месец. “Констатирахме, че злоупотребите са стигали чак до столицата”, продължи Керемедчиев.

Той съобщи още, че 3 месеца след като Енцислав Хармаджиев е бил освободен от поста заради течащите проверки, той е отказвал да напусне жилището на „Раковски”. „Едва преди 2 дни го освободи”, допълни Керемедчиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама