НОВИНИ


Николай Драганов: ПИК публикува безкритично фалшиви твърдения като сериозни новини

18 6392 29.06.2020
Николай Драганов: ПИК публикува безкритично фалшиви твърдения като сериозни новини
Николай Драганов

Написахме две напълно измислени новини, пратихме и фалшиви снимки, които агенция ПИК публикува. Вкарахме всякакви малки шеги, които бяха предадени безкритично като сериозна новина. Тези доказано фалшиви материали не са свалени. Това е трагедия за мен. Показва, че живеем в различни светове - за тях няма никакво значение, че са написали измислица, която ние сме оповестили, че е такава.


Това заяви пред телевизия 7/8 Николай Драганов от сайта "Барикада".

 

Преди няколко дни медията реши да изпрати "сигнал" с невярна информация до информационна агенция ПИК, в която си съчини история със споменатия от Бойко Борисов дрон, с който държавния глава Румен Радев следи премиера.

 

Информацията бе публикувана и от ПИК, а дни по-късно от "Барикада" оповестиха експеримента си и заявиха - информацията е фалшива. Ответна реакция от медията обаче няма.

 

"Знаем как действа изданието. Очакваме ответна реакция, статии за нас. Но не са реагирали по никакъв начин за тази новина. Очаквахме да пишат, да дойдат на място, да се свържат с нас, както би трябвало да се направи, но това не се случи", обясни Драганов.

 

"Говорим за издание, което определя дневния ред в обществото до определена степен. Това е издание, до което премиерът Борисов и главният прокурор Иван Гешев изпращаха поздравителни картички за рождения ден. Това е изданието, което организира протест в подкрепа на Гешев при избирането му за държавен обвинител", заяви още Драганов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама