БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


8 фирми мерят сили за Лот2 на АМ„Тракия”

0 4937 05.02.2010
8 фирми мерят сили за  Лот2 на АМ„Тракия”
Автомагистрала “Тракия” Вяра Йовева

Днес ще бъдат отворени ценовите предложения на допуснатите участници, подали оферти за строителство на Лот 2 на автомагистрала “Тракия”.



Осем са кандидатите за изграждане на 32-километровия участък от Стара Загора до Нова Загора., сред които български, турски, гръцки и австрийски компании.

Най-голямата тежест при определяне на победителя ще има предложената цена.

Фирмите, които влизат в ценова битка са "Доуш Иншаат ве Тиджарет А. Ш.", "Щрабаг АГ" - Австрия, Консорциум "Български автомагистрали", "Терна С. А." - Гърция, Дружество по ЗЗД "Алпине - Холдинг пътища", обединение "Магистрала Трейс", "Актор" и Дружество по ЗЗД "Конструктор - Тракия".

Отварянето на офертите ще стане под надзора на деветчленната комисия, която работи при изключителни мерки за сигурност в Министерството на отбраната.

Цялата процедура се наблюдава от организацията „Прозрачност без граници”, Камарата на строителите и органите, които управляват програмите по Еврофондовете у нас.

Изграждането на АМ „Тракия” е един от обявените приоритети на кабинета „Борисов”. Строителство на отсечката от Стара Загора до Нова Загора, по думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, ще започне на 3 май и ще продължи две години.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама