НОВИНИ


Прокуратурата с нова атака срещу Пламен Бобоков, пусна негов чат към Радев

13 5291 02.07.2020
Прокуратурата с нова атака срещу Пламен Бобоков, пусна негов чат към Радев
Пламен Бобоков

Прокуратурата се активира след интервюто на бизнесмена Пламен Бобоков от тази сутрин. Малко след медийната изява по БТВ, държавното обвинение пусна чат на предприемача към президента Румен Радев. В него Бобоков му споделя радостната вест за грандиозно бизнес начинание в Африка.


Целта на обвинението е да уличи Бобоков в лъжа, за това, че няма контакт с държавния глава. Ето какво съобщават от прокуратурата:  Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори, съгласно чл. 198 НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б, уточняват от държавното обвинение.




Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание: На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст:

 

"Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама