НОВИНИ


Журналист е с охрана заради заплахите покрай разследването ”Осемте джуджета”

12 7279 04.07.2020
Журналист е с охрана заради заплахите покрай разследването ”Осемте джуджета”
Николай Стайков

Журналистът Николай Стайков е с охрана заради заплахи към него във връзка с разследването ”Осемте джуджета”. Това става ясно от съобщение на прокуратурата. Припомняме ви, че той получи поредица от обаждания ”имате ли бели кофчези”. Домът му пък бе замерян с яйца. Ето какво казаха от държавното обвинение:


Във връзка с постъпили запитвания от медии, Софийска градска прокуратура (СГП) информира за следното: С постановление на наблюдаващия прокурор по образувана преписка в СГП, считано от 03.07.2020 г., е назначена физическа охрана от органите на МВР на Н. Стайков, бивш журналист във в. „Капитал“, живеещ на адрес в гр. София.

 

Предприетите действия са с оглед изявленията на Стайков, направени в публичното пространство относно това, че поради професионалните му ангажименти като граждански активист, жилището му е станало обект на хулигански действия. Същият е възприел като заплахи и телефонни обаждания.

 

Прокуратурата на Република България разглежда като свой приоритет гарантирането на свободата на словото като част от върховенството на правото, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама