НОВИНИ


Съдът призна за незаконно уволнението на мед. сестра Мая Илиева

10 6230 06.07.2020
Съдът призна за незаконно уволнението на мед. сестра Мая Илиева
Мая Илиева

Медицинската сестра Мая Илиева, оглавила протестите на сестрите с искане за повишаване на заплащането на болничния персонал, спечели делото срещу болница Токуда, от където бе дисциплинарно уволнена. Малко преди да съобщи тази новината тя отново коментира състоянието на болниците у нас, условията, в които работят тя и колегите й и намерението на правителството да ”укрепи” болничните заведения.


 

Ето какво написа Илиева часове преди да получи съдебното решение в коментар на информацията, че няма да има нови мерки, въпреки увеличения брой на заразени с корона вируса, но пък трябват мерки за болниците:

 

 

Ей, няма такава държава! Мислех си, че сега, като съм безработна ще си почина хубаво и няма изобщо нищо да коментирам, но... не издържах!


"Няма да взимаме допълнителни мерки срещу постоянно нарастващия брой заразени с Ковид19, а трябва да бъдат " укрепени" болниците"!
Ехо...това да не са някакви " крепости" с " камъни и дърве " ли да бъдат укрепени? Тези хора имам чувството, че живеят в друга реалност...ама с какво да бъдат укрепени? САМО с легла и апаратура НЕ става! КАДРИ НЯМА! Превеждам ...НЯМА лекари, медицински сестри, фелдшери, лаборанти, физиотерапевти, акушерки, санитари и др. помощен медицински персонал! Доброволци безплатно също НЯМА или, ако има е за няколко дни докато медиите го отразят!


НЯМА и НЯМА да има! Защото вие господа с вашето бездействие по отношение на нашите проблеми ни докарахте до тук!


НЯМА и нормално функциониране и финансиране на болниците, защото системата е такава... ПОРОЧНА!


За сметка на това има вече лекари загубили живота си за да спасят живота на пациенти!
Има вече стотици заразени медицински специалисти, лекари и помощен медицински персонал!
Има самозабравили се директори на болници, които си мислят, че са над закона!
Има закрити клиники и отделения поради ЛИПСА на персонал, но на фона на това има прекратени трудови договори на медицински сестри САМО, защото са неудобни и не " скачат според тоягата"!


Има и клиники затворени под карантина!
Има некомпетентни институции!
Има смесване на потоците ( чистия и мръсния) в повечето болници, тъй като се обслужват от едни и същи звена ( лаборатория, рентген), както и персоналът е един и същи и обслужва по няколко клиники!
Има прикриване на истината!
Има едни евро пари за усвояване!
Има абсолютна анархия при разпределението на "бонусите" от 1000лв, защото няма яснота коя точно е " първата линия"?


Има абсолютно затъмнение относно разпределението на милионите левове дарения, както към МЗ, така и към определени болници!
Има абсолютно безотговорни хора на високи ръководни постове, които неглижират липсата на кадри в системата, което води до некачествено обслужване на пациентите, но по-важното е да се усвоят едни пари от НЗОК!


И да не забравя ...
Има щастливи фенове! Защото иначе не се знае какви изненади могат да поднесат...
Има 9% ДДС за ресторантьорите, храните и от " кумова срама" книгите, но... това не се отразява на крайната цена на продукта...


Има бонуси за " бизнеса", но ги получават САМО " баш олигарсите"...
Има празни морски курорти, но за сметка на това цените на нощувките не падат...
Има увеличение на тока и парното! За сметка на заплатите и пенсиите...
Има " социален" закон, който обслужва определени интереси, но...не и тези на хората в нужда...


Има протести всеки ден ( все още са ни позволени от Бога Слънце) на майките, на медицинските специалисти, на полицаите, за детската болница, за детските градини и ясли, за по- добър живот... и т.н, и т.н...


И, като прочета колко много неща имаме да се чуди човек на тоя " наш късмет"...и да се моли поне до изборите да изкара, че иначе лошо...от " ужасен КРАЙ" да не се превърне в " УЖАС безкрай"...

 

Мая Илиева, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама