НОВИНИ


Прокуратурата иска Фандъкова да проверява вила ”Аглика” на Божков

8 5099 07.07.2020
Прокуратурата иска Фандъкова да проверява вила ”Аглика” на Божков

Кметът на София Йорданка Фандъкова трябва да инспектира вила “Аглика”, собственост на бизнесмена Васил Божков, това й възлага Върховната административна прокуратура. Държавното обвинение я сезира да провери на място и по документи на строежа на курортната къща.


Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) вече извърши проверка, която е установи извършени незаконосъобразни преустройства. По време на инспекцията на съществуващата сграда, както и за новоизградените части, не са представени строителни книжа, като такива не са налични и в архивите на район „Витоша“. Установено е също, че има две новоизградени сгради, които представляват строежи от пета и шеста категория, контролът на които е от компетентност на Столична община.


Столична община следва да провери поотделно и комплексно строителния процес по евентуално извършвани преустройства, да проведе огледи на място като се изискат и всички данни, включително статут на терена, право на собственост или на строеж, влезли в сила кадастрални, общи и подробни устройствени планове, информират от пресцентъра на ВАП. Докладът от проверката на Столична община трябва да бъде представен на ВАП в най-кратък срок.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама