НОВИНИ


Адв. Румен Петров: Страната ни никога няма да стане част от шенгенското споразумение, докато съществуват анклави

1 5212 08.07.2020
Адв. Румен Петров: Страната ни никога няма да стане част от шенгенското споразумение, докато съществуват анклави
Румен Петров

Вчерашната случка на плажа в Отманли до летните сараи на Доган беше нагледен пример, защо България не може и няма да завърши интеграцията си в Европейския съюз.


Страната ни никога няма да стане част от шенгенското споразумение, докато съществуват анклави като близките едно до друго пристанища на Доган и Лукойл, където български суверенитет не се упражнява. Там може да се случва всичко - може да влиза и излиза безконтролно всичко и всеки - и нашата държава не може нито да попречи, нито да го предотврати. Това са независими територии, принадлежащи на Доган и Лукойл. България само граничи с тях.

 

По същата причина страната ни не може да стане и част от Еврозоната. България не може да гарантира независимостта и интегритета на случващото се в нашата национална банкова система. Защото и тя е територия, заплюта за няколко олигарси, с гаранция да остане тяхна именно от Доган и неговите проксита - Пеевски, Горанов и Борисов.

Днес България просто е много по-несвободна и много по-зависима от правоприемника на Съветския съюз, дори в сравнение с началото на ноември 1989 година.

 

Адв. Румен Петров, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама