АКТУАЛНО


Адв. Гунчева поиска незабавната оставка на Иван Гешев

22 15938 10.07.2020
Адв. Гунчева поиска незабавната оставка на Иван Гешев
Елена Гунчева

Аз, адвокат Елена Цонева Гунчева, настоявам за незабавната оставка на главния прокурор на Република България Иван Гешев, по следните причини:


1. Главният прокурор е задължително да е чел Конституцията и да вярва в принципите и разпоредбите, приети от висшия орган на парламентарната република – Народното събрание. Недопустимо е поставянето под въпрос на основни принципи в Конституцията като презумпцията за невиновност и разделението на властите.

 

2. Главният прокурор трябва да изпълнява задачите си професионално и с необходимата тежест в съда. Превръщането на прокуратурата в медиен клоун е недопустимо за авторитета на всеки един прокурор.

 

3. Недопустимо е вменяването на вина върху заподозрени и обвинени лица публично, преди произнасяне на окончателна съдебна присъда, както и публикуване на доказателства и лична кореспонденция по медиите с цел настройване на общественото мнение.

 

4. Недопустимо е главният прокурор да се занимава с кокошкарски престъпления, докато сериозната корупция и управленско бездействие по висшите етажи на властта не само не са разследвани, но и са защитавани от прокуратурата.

 

5. Недопустимо е избирателност по партиен признак на разследванията на прокуратурата, като явното толериране на престъпления, извършени от членове на управляващата партия, се вижда от всички.

 

6. Недопустимо е вместо разследване на изтекли в медиите скандални снимки и записи на министър-председателя, главният прокурор да се превръща в негов адвокат.

 

7. Недопустимо е Бойко Методиев Борисов, Кирил Ананиев и Венцислав Мутафчийски да не бъдат с повдигнати обвинения за насаждане на страх и паника сред населението във връзка с техни изявления за извънредните мерки и последиците от така наречената пандемия.


Във всички свои действия юристите трябва да пазят авторитета на професията, да спазват законите и Конституцията, да помнят, че техният работодател е народа и всяко едно тяхно действие трябва да бъде в името и в интерес на народа.


Заявявам, че Иван Гешев не отговаря на моралните и професионални изисквания за заемане на поста „главен прокурор“ на Република България и настоявам за незабавната му оставка.


Адвокат Елена Гунчева


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама