ПОЛИТИКА


М. Димитров: Президентското вето е измъчен текст

2 5672 08.02.2010
М. Димитров: Президентското вето е измъчен текст
Мартин Димитров

Ситуацията по отношение на Закона за въоръжените сили и отбраната станала странна.



Ветото на президента върху Закона за отбраната и въоръжените сили е измъчен текст, който започва с това, че има положителни страни в промените, но заради евентуално засегнати правомощия на президента, Първанов не го одобрява, обяви по НТВ лидерът на СДС Мартин Димитров.

С промените в закона се върви към модернизация на армията и затова те са били подкрепени от Синята коалиция, обясни още Димитров и обеща, че при повторното гласуване на закона тя ще бъде против налаганите от президента искания. Президентът бил питан и по други, също важни закони, но за масовото подслушване, например, се мълчало и нямало коментар от институцията му. Искано било мнение на президента и за сделките по договори, сключени от армията при предишния кабинет. Те също чакали да получат отговор.

Ситуацията по отношение на Закона за въоръжените сили и отбраната станала малко странна, коментира Димитров. Изглеждало, че премиерът е одобрил това вето, но това нямало никакво значение за Синята коалиция, защото законът бил правилен, защото именно чрез него можело да се извърши модернизация на армията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама