НОВИНИ


Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ пусна снимка на Догансарай преди Доган

32 14351 13.07.2020
Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ пусна снимка на Догансарай преди Доган

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ току-що публикува във фейсбук архивни кадри от гугъл мапс на нос „Чукалята“. Снимките са без датировка и текст и явно идат да покажат на членове и симпатизанти на Движението, които в събота бяха край Бургас, как Доган е преобразил залива.


От фотосите се вижда двуетажна постройка с помощна сграда. И двете са в окаяно състояние. Вижда се и пристанът, както и малкият плаж, където преди седмица лидерът на „Да, България“ Христо Иванов се опита да дебаркира с гумена лодка.


.
„Да попитаме хората, които бяха на протеста в събота дали и тогава са ходили да плажуват на нос „Чукалята“?“, задава риторичен въпрос Джелил Алиев, младежки лидер на ДПС в Пловдив.


Припомняме, че преди 7 години фирма, свързана с Ахмед Доган придоби терена, който някога е бил секретен военен обект за видеонаблюдение на корабите, впоследствие е влязъл в активите на държавното предприятие „Нефтохим Бургас“ и е използвал за спортна база. Продаден е през 2012 година на руската „Стрейтлайн“, която по-късно го препродава на „Хермес Солар“ АД.


Символичното откриване на сарая бе през 2016 година, навръх рождения ден на почетния председател на ДПС Ахмед Доган – 29 март, пише flagman.bg.


Според неофициални данни към онзи момент в летния дворец на Сокола са инвестирани 15 млн.евро, днес сумата е доста по-сериозна, защото реконструирано е и пристанището, изградено е и още едно крило на сградата.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама