НОВИНИ


Светослав Бенчев: Спират доставките на горива у нас, ако няма камери на сладовете до 13 септември

6 5727 15.07.2020
Светослав Бенчев: Спират доставките на горива у нас, ако няма камери на сладовете до 13 септември
Светослав Бенчев

Ако ние до 13 септември не инсталираме видеонаблюдението на държавните данъчни складове, няма да изпълняваме едно от условията за данъчен склад и нито една компания няма да работи без да е в рамките на закона.


Това заяви Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация пред бТВ по повод въведеното изискване производителите на акцизни стоки да подават картина към Агенция “Митници”.

 Той заяви, че заради това е вероятно да се преустановят доставките на горива у нас и поиска отсрочка от 3 месеца за поставяне на камерите.

 

По думите му цените на основните горива са идентични с тези от последните няколко седмици и смята, че това е нормално, тъй като няма драстични промени на петролния пазар. 

 

Според него суровият петрол се държи около 40 долара за барел.

“Горивата са най-скъпи там, където доставката е най-скъпа - у нас този регион е Северозападна България. От 2 години в страната не наблюдаваме лятно повишение. Лятното повишение го има ако има по-високо потребление у нас, в Европа, а и дори в САЩ”, уточни той.

 

Очакват се и резултатите от проверката на Комисията за защита на конкуренцията в Българската петролна и газова асоциация. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама