НОВИНИ


Маринов: Не бомбички, а самоделни взривни устройства са хвърлени снощи

12 4563 15.07.2020
Маринов: Не бомбички, а самоделни взривни устройства са хвърлени снощи
Младен Маринов БГНЕС

Тревожни са сигналите. Потвърждава се, че има търсена ескалация на протеста и целенасочена конфронтация с полицията. Взривени са две самоделни взривни устройства. Един човек е паднал в следствие на взрива. Когато полицаи се притекли на помощ, тълпата е тръгнала срещу тях. Хвърляна е и червена боя. Имало е и течност, с мирис на ацетон.


Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред депутатите от Народното събрание по повод снощните провокатори на антиправителствените протести.

 

Припомняме, че късно снощи няколко души хвърлиха бомбички по полицията и направиха опит да щурмуват сградата на бившия Партиен дом. Бяха спрени от жандармерия. Пострадаха и граждани. Камъни и бутилки са хвърляни по полицаите. Протестиращите се разграничиха от провокаторите.

 

Вътрешният министър Младен Маринов коментира в Народното събрание и проверката за полицейско насилие срещу протестиращи, отбелязвайки, че все още няма резултати от нея и не може да даде допълнителна информация.

 

Работата по случая продължава, подчерта Младен Маринов. Постоянно са получавани данни за екзалтация и за групи с провокатори, като Маринов припомни и брифингите на СДВР, които са предупреждавали.

 

“Потвърждавали се данните за организация за нарушаване на обществения ред и за атака върху полицаите. Полицейските служители не са там, за да бъдат поругавани”, подчерта Маринов и призова да се протестира мирно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама