НОВИНИ


СДВР: Няма да позволим определени хора и групи да опорочат мирния процес

16 4686 15.07.2020
СДВР: Няма да позволим определени хора и групи да опорочат мирния процес
БГНЕС

Не мога да си обясня как е възможно 7-8 българи да агресират така силно и да налитат на бой на униформен. Призовавам хората да излязат и да протестират мирно. Българската полиция е там, за да бъде гарант за обществения ред.


Това заявиха по време на брифинг от Столичната дирекция на вътрешните работи.

 

От там бяха категорични - полицията не е репресивен орган и по време на вчерашните събития не са използвани никакви помощни средства.

 

ФрогНюз припомня, че по време на демонстрациите в така наречения “триъгълник на властта” няколко души се опитаха да нахлуят в сградата на бившия Партиен дом. Използваха бомбички и замеряха с червена боя. Протестиращите ги определиха като провокатори, които не са част от протеста.

 

“Вие видяхте наши оборудвани колеги, които се опитваха да запазят протестиращите , така и сградата на НС. Искам чисто човешки да кажа и бих призовал онези групи от млади хора, които вчера хвърляха самоделни взривни устройства в множеството. Дали не е възможно да пострадат, техни познати, майки с деца, представители на медиите”, коментира директорът на СДВР Георги Хаджийски.

 

Всички лица ще бъдат издирени.

 

От Районната прокуратура обявиха, че има повдигнато едно обвинение на един от задържаните за хулигански действия с особен цинизъм, задържан е в ареста за 76 часа. Лицето, което е привлечено като обвиняем, има криминална проява за извършена лека телесна повреда по хулигански подбуди. Част от задържаните имат регистрации в МВР за разпространение на наркотици и хулиганства.

 

“Тук ясно си личи подготовката на едно лице, което подава стъклени бутилки и под команда се хвърлят към мирно протестиращите и полицията. Има данни кой ги е организирал и под чие ръководство са били”, коментира директорът на СДВР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама