НОВИНИ


Томислав Дончев призна за трите варианта за сдаване на властта, но няма решение

41 6072 15.07.2020
Томислав Дончев призна за трите варианта за сдаване на властта, но няма решение
Томислав Дончев

Вицепремиерът Томислав Дончев призна, че са обсъждани с активисти на ГЕРБ три варианта за сдаване на властта от Бойко Борисов и третото му правителство. Най-вероятно ще има решение след участието на премиера Борисов в заседанието на Европейски съвет на 17 юли.


Трудно е решението, защото трябва да се намери баланса между гражданския мир и желанието ни да не се вкарва държавата в хаос", каза още вицепремиерът.

"От партийна гледна точка имаме интерес от бързи избори, веднага. Много нови проекти не са структурирани, а ние като партия сме винаги готови за избори, добави той и каза, че всички варианти са лоши.

 

По думите му всеки от вариантите е възможен, а настроенията са разнопосочни.

 

Дори при предсрочни избори, това ще дръпне датата с два месеца, но трябва да се прояви максимална чувствителност към това, което се казва от площада, обясни той.

 

Според него гневът и разочарованията са теми, които ще продължат и занапред.

Дончев заяви, че причината хората да излязат навън е загубеното усещане за справедливост. "Очевидно това, което имаме като резултат, не е това, което очакват хората".

 

Ще има санкции по отношение на компаниите, участващи в строителството на "Турски поток", каза още той.

 

Има политически лидери, които се опитват да употребят гражданската енергия, засега несполучливо. Тази енергия не трябва да се употребява - когато има граждански натиск, институциите функционират по-добре, обясни Дончев.

 

Според него в годините назад е имало теми, в които управлението е трябвало да бъде по-решително. "Това са хора, които са ни подкрепяли или търпели, а сега са ни гневни".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама