НОВИНИ


Хамид Хамид: Груби инсинуации са твърденията, че сме имали министри в това правителство

10 4605 16.07.2020
Хамид Хамид: Груби инсинуации са твърденията, че сме имали министри в това правителство
Хамид Хамид

Не сме огорчени от оставките на тримата министри вчера, защото никога не сме имали министри в това правителство. Ние от първия ден сме опозиция и сме заявили, че това правителство е вредно за България. Ние от първия ден заговорихме за демонтаж на този кабинет и изграждане на програма за ускорено развитие на България. Несериозно е да се подхвърля, че ДПС има министри в правителството. Това са груби инсинуации.


Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

 

Освен това не видяхме депозирани оставки. Тези оставки може да не са подадени. Засега това са само твърдения на премиера. Случвало се е и някой да е подавал оставка, после да ги е оттеглял, добави той.

 

Попитан каква ще е развръзката на ситуацията с исканите от протестиращите оставка на правителството, зам.-председателят на ПГ на ДПС посочи: "Зависи от министър-председателя и от тази вредна за старата коалиция. Ситуацията е много динамична, променя се с часове, така че нищо не би ме учудило. Следващата седмица е видим какво ще се случи. Винаги сме призовавали институциите да си говорят. При този остър конфликт няма как институциите да си комуникират нормално. Таиз развръзка сме я виждали – Борисов няколко пъти е подавал оставка".

 

Исканата от протестиращите оставка на главния прокурор Иван Гешев Хамид Хамид коментира така: "Политическата система функционира по определени правила. Само прокурори могат да искат оставката на своя ръководител. Нормално е да има недоволство срещу главния прокурор от обвиняеми. Мисля, че недоволството към главния прокурор се подклажда точно от тези хора".

 

Хамид коментира и предстоящия следващата седмица вот не недоверие срещу правителството, внесен от БСП: "Досега ДПС  е твърда опозиция, досега винаги е гласувал против правителството на вотове на недоверие, така ще гласуваме и следващата седмица".

 

По повод акцията на Христо Иванов на плажа в "Росенец" Хамид Хамид каза: "Беше направен опит ДПС да бъде въвлечен в спор, който е на жълтите павета. Няма как ДПС да бъде въвлечен в политическото блато. Няма как някой вече 30 години да се опитва да ползва ДПС като смокинов лист. Няма как да мине този номер".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама