НОВИНИ


Червени депутатки клатят стола на Станишев

4 4651 09.02.2010
Червени депутатки клатят стола на Станишев

Две жени могат да се окажат претендентките за председателското кресло на "Позитано" 20, измествайки лидера на партията Сергей Станишев. Това се заговори вчера в коридорите на червената централа.



Два основни лагера в Столетницата се конкурират за превес в партията . От едната страна на барикадата са застанали "обидените" на партията двама Руменовци - Петков и Овчаров, които само търсят цаката на експремиера и отказалия да подаде оставка след изборния провал Сергей Станишев. От другата страна са именно хората на настоящия председател - Антон Кутев, Кирил Добрев и Ивелин Николов, които стоят плътно зад Станишев. Според запознати обаче те обмислят и резенвен вариант и усилено търсят жена, която да се изправи срещу номинираната вече евродепутатка Илияна Йотова от отбора на двамата Руменовци, която досега беше спрягана за основен претендент за мястото на Овчаров в софийската организация на червените.

Другата евентуална кандидатура е на Георги Кадиев, обясняват от "Позитано", но пък той е "каска" според червени активисти, които са на мнение, че големите атаки срещу Станишев ще започнат през юни и ще стигнат кулминацията си през август.

Ако пък плановете на "опозицията" сред червените не се изпълняват в своя максимум, най-вероятно редовният конгрес на Столетницата наесен ще се превърне в отчетно-изборен.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама