АКТУАЛНО


”Тагесшпиегел”: България има проблем с демокрацията, конституцията и Москва

31 9504 17.07.2020
”Тагесшпиегел”: България има проблем с демокрацията, конституцията и  Москва
БГНЕС

”България има много сериозен проблем с демокрацията, конституцията и влиянието на Москва. Така е било от самото начало и все още нищо не се е променило. Ще намери ли ЕС средство да се справи с този проблем?”, пита немската медия ”Тагесшпиегел”.


Дълго време, България се бори с пандемията, причинена от коронавируса. Сега, след като българското общество започва да стъпва на краката си в пост-пандемично време, нов вирус се надвеси над българските земи - този на корупцията и политическите протести, пише още медията.


Кой е злодеят и кой е честният човек? Българският премиер, консервативен и проевропейски настроен или пълното негово противоречие - социалистичният приятел на Москва, президентът Румен Радев. "Мафията седи в управлението", казва президентът, демонстрирайки срещу правителството.


Различия като десни и леви, западно-европейци или русофили, играят лоша шега на Балканите. Борисов защитава олигархията, взема нищожни мерки срещу корупцията и не е справедлив спрямо демокрацията и справедливостта на народа, обяснява "Тагесшпиегел".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама