НОВИНИ


Малка анкета: Какво казва Меркел на Борисов и на какъв език отговаря той?

57 8863 18.07.2020
Малка анкета: Какво казва Меркел на Борисов и на какъв език отговаря той?
Меркел сочи лицето на Борисов... ”Политико”

Какво според вас казва Ангела Меркел на Бойко Борисов. Този въпрос зададе към читателите си американското издание „Политико“. На снимката се виждат германската канцлерка, която сочи с пръст в лицето на българския премиер по време на извънредния Европейски съвет в Брюксел. Същият ден Меркел имаше рожден ден.


На свой ред премиерът Борисов съобщи във Фейсбук, че е подарил на Меркел сребърна бъкличка с розово масло. Той пожелал също така успех на германското председателство на Съвета на ЕС.


Изданието „Политико“ (Politico) излиза пет пъти в седмицата, когато Конгресът на САЩ е в сесия. 40 000 броя се разпространяват безплатно във Вашингтон и Манхатън. „Политико“ си партнира с няколко от най-големите информационни агенции в света. Счита се, че медията е близка освен до Американския конгрес и до Централното разузнавателно управление. Изданието отразява редовно работата на ЕС и ЕК, както и важни тези, свързани с Европа. Има голямо влияние в политическите и бизнес средите.

 

Преди няколко дни “Политико“ публикува статия, в която се казва: „Едрият бивш пожарникар и шампион по карате се бори за политическо оцеляване в корупционна криза, многоглава като Хидра, която разкрива как олигарси, които не отговарят пред никого, са обвили с пипалата си ключови институции като прокуратурата."

 

От Фрог нюз към питането на американската медия добавяме още един въпрос: На какъв език Борисов е поздравил Ангела Меркел?


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама