НОВИНИ


Удължиха ареста на пияния, убил полицай

7 4726 09.02.2010
Удължиха ареста на пияния, убил полицай

Полицейската заповед за задържането на убиеца на полицая Бончо Чернев ще бъде удължена от 24 на 72 часа, съобщиха на ОД на МВР в Стара Загора.


"Образувано е следствено дело в Следствена окръжна прокуратура - Стара Загора, за престъпление по член 116 за убийство и опит за убийство на полицейски служител, защото той е направил опит да убие и втория служител, който обаче успява да му отнеме ножа и така получава травмата, но успява да го задържи до идването на втория полицейски екип, който го откарва", казаха колеги на убитото ченге.

Убиецът е бил във видимо нетрезво състояние, но дали наистина е бил пиян и в каква степен ще стане ясно от кръвната проба, която най-вероятно ще излезе днес.

Другият ранен полицай има порезна рана в областта на ръката, оказана му е амбулаторна медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

Убитият полицейски служител Бончо Чернев е на 38 години. Работи в системата на МВР от 1993 година, женен, с две деца.

Научихме от новините в 19,00 часа, че синът ни е убит. Това разказа Черньо Гончев, баща на убития полицай. Вчера рано сутринта той е разговарял със сина си, който му е препоръчвал да не тръгва в лошото време към града.

Когато разбрах от телевизията, звъннах на снаха ми и тя беше чула - децата пищяха неудържимо. Имаме две деца - осмокласникът Чавдар и 10-окласничката Моника. Всички са в шок. Жена му е шивачка. Сега очакваме да го погребем в село Горно Черковище, където се е родил. Това разказва таткото на убития полицай в интервю за БТА.

Frognews.bg припомня, че полицай издъхна вчера в казанлъшкото село Енина, след като пияница наръга униформения и още един негов колега след битов сеемеен скандал.

Името на убитото ченге е Бончо Чернев, като жертвата е от съседно село, но се наложило да отиде да потуши скандала.

Другият полицай бе намушкан в ръката и е настанен за лечение в болницата в Казанлък. По данни на Националния медицински координационен център (НКМЦ) няма опасност за живота му.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама