НОВИНИ


Във вторник гласуват вота на недоверие, дебатите продължиха два часа

20 6239 20.07.2020
Във вторник гласуват вота на недоверие, дебатите продължиха два часа

Парламентът ще гласува вота на недоверие на 21 юли, вторник, от 11.30 часа, обяви Цвета Караянчева. Дебатите бяха кратки и продължиха около 2 часа.


Дебатът започна без премиера Бойко Борисов. Припомняме ви, че Борисов е в Брюксел в момента.

 

От залата в самото начало отсъстваха и тримата министри Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, чиито оставки първо бяха поискани от премиера, а по-късно, след разговор с коалиционния партньор, отложени. Малко по-късно на място дойде и Емил Караниколов, министър на икономиката, за да подкрепи кабинета.

Очаква се вотът на недоверие да не мине, защото ще бъде подкрепен само от БСП и ДПС, които нямат необходимия брой депутати.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: "Корупцията е заложена в законите умишлено, внасят се лобистки закони, които защитават частни интереси: Законът за енергетиката, Законът концесиите, за водите, Законът за приватизацията и следприватизационен контрол и много други. За 4 години Министерски съвет е внесъл 217 законопроекта, а депутатите на ГЕРБ и ОП между първо и второ четене или преходни и заключителни разпоредби - 277. Законодателството е хаотично и служи само за показаност и уж взети мерки за борба с корупцията. От 2017 досега управляващите са внесли 12 законопроекта, касаещи борбата с корупцията, всеки от тях - противоречащ на другия, за да демонстрират показност и замажат очите на хората, да покажат, че се броят с корупцията, която сами залагат в законите", допълни тя.

 

Александър Нанков контрира: "Категорично се противопоставям цялата власт да бъде дадена на един комплексиран човек – на президента Радев. За 4 години той успя да постигне немислимото и да разруши всеки един мост между институциите, между политическите лидери. Този човек не трябва да бъде човек, овластен с толкова много власт. Човек, изпълнен с омраза, на който в очите му е изписана една дума – "реваншизъм", защото някой му е разрушил комфорта", допълни той.

 

Председателят на ВМРО Искрен Веселинов заяви, че всички членове на "Обединени патриоти" ще гласуват против внесения вот на недоверие.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама