БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


С над 13 млн.лв. олекна българският бизнес

0 4893 10.02.2010
С над 13 млн.лв. олекна българският бизнес

118 фирми вече са декларирали загуби, които възлизат на 13 504 599 лева от началото на блокадите на граничните пунктове с Гърция, започнала на 18 януари до 08 февруари.



Снощи за пореден път остана затворен ГКПП „Кулата - Промахон" за тежкотоварни автомобили, където остаха блокирани нови 157 ТИР-а, от които 94 са български.

Граничният тормоз продължава 23-ти пореден ден. Вчера по обяд за около два часа земеделците временно вдигнаха блокадата и тогава в двете посоки успяха да преминат по 170 ТИР-а.

Другите три гранични пункта "Илинден", "Капитан Петко войвода" и "Златоград", работят без проблеми вече от дни. Всички ГКПП със съседни на Гърция страни функционират нормално.

В Гърция обстановката обаче остава непроменена. Селскостопанската техника и машините на протестиращите фермери не са изтеглени от пътищата във вътрешността на страната.

Днес в Гърция се организира и национална стачка, като почти всички дейности на държавата ще бъдат блокирани.
В нея ще се включат и авиодиспечерите, като с действията си те се присъединяват към общите протести на синдиката на държавните служители. Очаква се да бъдат анулирани и всички полети от и към гръцките летища.

Заради усложнената ситуация вчера се проведоха съвещания на протестиращите с министъра на земеделското развитие и храните Бадзели с цел постигане на решение за общи искания от девет точки и за съгласуване на позициите.
Резултатите от срещата ще бъдат обсъдени от протестиращите, след което ще бъде взето решение за следващите действия. Преобладават мнения за оттегляне от блокадите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама