НОВИНИ


Адв. Веска Волева: Данаил Кирилов трябваше пръв да си отиде

7 5920 25.07.2020
Адв. Веска Волева: Данаил Кирилов трябваше пръв да си отиде
Адв. Веска Волева

„Този Данаил Кирилов трябваше пръв да си отиде. Този човек няма никакво отношение нита към правото, нито към това, което се обсъжда. Той има даден инструктаж, който изпълнява и върху, който не мисли“.


Така адв. Веска Волева разкритикува настоящия министър на правосъдието, който бе и шеф на Правната комисия в парламента.


„Не можете да си представите колко молби и колко обсъждания е имало досега по темата за частния фалит в комисиите в парламента. Повече от десет години аз и хората около мен се борим, за да може Законът за частния фалит да бъде приет. Явно трябва народът да се вдигне и да излезе на улицата, за да накара управляващите да направят каквото и да е.", каза още тя пред "Евродикоф" по тв Евроком..


По думите на юристката, кабинетът е работил в интерес на кредиторите, които са основно банките.


„Те не пожелаха толкова време да въведат този давностен срок от десет години. Извинявайте, но това го има в цял свят. Скоро някъде прочетох, че единствено в Малта са закъснели малко със Закона за частния фалит. Ние предложихме такъв закон. Направи се обсъждане и какво ли не“, изтъкна адвокатката.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама