БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


САЩ обявиха проект за квантов интернет

25 8083 26.07.2020
САЩ обявиха проект за квантов интернет

Проект за квантов интернет бе представен на събитие в Чикагския университет по-рано тази седмица. В рамките на десет години ще бъде изграден прототип на комуникационна линия за дълги разстояния, използваща механизми на квантовата физика. Това е началото на нова ера в телекомуникациите, казват американските специалисти и политици.


През ноември 2018 г. президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон за Национална квантова инициатива. През февруари т.г. под егидата на Министерството на енергетиката представители на 17 национални лаборатории се събраха, за да разработят ключови точки от план за създаване на национален интернет, основан на принципите на квантовата физика, припомня Уол Стрийт Джърнъл.

 

Трябваше да се разработят всички аспекти на новата технология – от принципите и алгоритмите до устройствата. Изискваха се както стратегия, така и тактика за развитие. Без подробен план и определяне на непосредствените перспективи проектът щеше да остане мечта. Към момента обаче подробностите на плана остават неизвестни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама