НОВИНИ


Заради Трактора Петков гони Станишев от БСП

8 5034 10.02.2010
Заради Трактора Петков гони Станишев от БСП

Ако се докаже, че Алексей Петров е част от престъпната група, която беше ударена в полицейската операция „Октопод", лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да подаде оставката.



Той призова Сергей Станишев да поеме отговорност за престъпната група, действала в сянката на ДАНС, намираща се под контрола на експремиера. Бившият вътрешен министър не виждал по-различни форми на политическа отговорност, визирайки персоналните задължения на тогавашния премиер. "Мисля, че трябва да разберем, че намесените в случая не би следвало да бъдат обвързани с ръководството на нашата партия", коментира Петков. Подкрепям изцяло ръководството на МВР и лично министъра, но мисля, че не е коректно да очаквате коментар по темата от мен”, добави още ексминистъра на вътрешните работи по повод проведената днес операция "Октопод". Румен Петков не е имал информация по негово време да е действала тази престъпна група. „Ако Алексей Петров се е оказал в подобна група, това е много тежка оценка за нас, за предишното управление".

На свой ред Сергей Станишев каза, че всеки удар срещу престъпността е нещо много важно за хората, но изрази опасения операцията да не се окаже идентична с "Наглите". Тогава бяха задържани 25 души, но в крайна сметка в ареста останаха само трима. Той изрази надежда, че ще има достатъчно доказателства при всяка операция на МВР. Иначе, допълни той, трябва да попитате министър-председателя, който поздрави бдителния гражданин Алексей Петров, ако за това става дума. Станишев отказа да коментира за евентуалната си оставка, подсказана от изявлението на Румен Петков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама