НОВИНИ


Елена Гунчева: Гешев отново си подритна дипломата

24 25937 28.07.2020
Елена Гунчева: Гешев отново си подритна дипломата
Facebook

Такова чудо като Каскетчо не само в главна прокуратура, но и в която и да е друга, не се е срещало. Понякога ми дожалява за неговите преподаватели по право /ако въобще са го виждали/, защото си е много срамно да ти е бил студент и сега да го слушаш как не само нищо не е научил, ами и си го казва на всеослушание.


След като прегази с калните си галоши презумпцията за невиновност, залегнала не само в българската Конституция, но и в редица международни конвенции и актове, след като накара Монтескьо да се върти като хеликоптер в гроба си при думите му, че разделение на властите не било необходимо /отново нарушение на основен принцип не само на Конституцията, но и на правовия ред/, днес Гешев подхвана и правата на гражданите. И съответно за пореден път обвини адвокатите, като почти ги приравни към престъпници! Защото, видиш ли, защитавали престъпници!

 

В чл.31 ал.3 от Конституцията е посочено, че: "Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда." Днес обаче главният каскет на републиката раздава присъди по медиите.

 

Гешев, отвори си отново /или пък за първи път/ учебниците по наказателно право. Престъпник е само осъден с влязла в сила присъда! Това, че прокуратурата, ръководена от теб, е некадърна да докаже обвиненията и залага на медийни брифинги, а не на събиране на годни доказателства и изготвяне на сериозни и издържани обвинителни актове, е твой проблем.

 

ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО С ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА! Кого наричаш престъпник, мутро недоучила?

 

И битовата престъпност се вихри именно поради некадърното управление и на МВР, което често е в сговор с престъпниците. И насочване на полицията там, където има протести, а не там, където има опасност от престъпления.

Всеки има право на защита и никой не е престъпник, докато съдът не го обяви с влязла в сила присъда. Адвокатите защитават клиентите си. Те не могат да арестуват, не могат да повдигат обвинения, не могат да манипулират доказателства и да публикуват чатове по медиите.

 

Според Каскетчо хората се притеснявали повече от битовата престъпност, а не от другата. Не позна, каскет, не позна. Защото икономическата престъпност, корупцията и кражбите на държавни пари е с много по-голяма степен на обществена опасност и косвено всеки един български гражданин е засегнат от нея. Хайде стига ни прави на камилчета!

 

ПРАВОТО И ЗАКОНЪТ СА НАД КАСКЕТА ТИ, ГЕШЕВ!

 

Елена Гунчева

 

* Мислех под името си да пиша "адвокат", но явно скоро нашето съсловие ще бъде официално обявено за престъпници, така че ще почакам....неведоми са пътищата каскетски!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама