НОВИНИ


СДВР: Водим преговори с протестиращите да освободят кръстовищата

9 4533 30.07.2020
СДВР: Водим преговори с протестиращите да освободят кръстовищата
Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев

Днес очаквам сериозно затруднение при придвижването. Апелирам към софиянци за спокойствие. Ние трябва да положим максимални усилия, за да запазим мира. Нашата стратегия е да водим диалог с всеки един. Колегите засега пазят самоконтрол, в крайна сметка за мен най-важен е подходът. За нас е недопустимо протестиращите да създават правила


Това обяви на извънреден брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

 

Малка част от протестиращите са разположили 10 палатки. Затруднения при придвижването ще има и по бул. "Цар Освободител, там има около 10 протестиращи. Цяла нощ с колегите сме водили разговори с протестиращите. Към малките часове постигахме резултати и около 4-5 кръстовища бяха освободени.

 

Призовавам да бъдем толерантни, създали сме необходимата организация, столичани да могат да се придвижват и да стигнат до работните си места. Опитваме се отново да спазваме правата и на протестиращите, и на останалите граждани. Имам притеснение, че има вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Полагаме усилия да избегнем такъв критичен момент. За нас е важно всички да бъдем толерантни. Никога не изхождаме от позицията на силата.

 

Търпението ни е огромно, но все пак има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите и се надявам, че ще запазят самообладание, каза още Хаджиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама