НОВИНИ


Боил Банов насъсква протестиращите едни срещу други. Нарича хората на палатките рекетьори

31 6365 02.08.2020
Боил Банов насъсква протестиращите едни срещу други. Нарича хората на палатките рекетьори

Министърът на културата Боил Банов нарече хората на палатките рекетьори. С изказването си, той се опита да вкара клин между ”рекетьорите” и мирно протестиращите, което на практика е друга опорна точка на властта, целяща да всее раздор в редиците на протеста.


„Коренно различен е въпросът с това някой или някакви хора да блокират кръстовища. Това не е протест, а рекет. На рекет няма държава в света, която да се поддава, не защото е голям проблем дали правителството ще си тръгне, а защото ако държавното управление се поддаде на рекет, това означава, че и следващото управление също може да се поддаде. Това означава, че всеки, който може да реши, че е несъгласен с политиката на държавата, може да излезе да блокира ключови кръстовища и магистрали и да свали едно управление. Така не бива“, заяви Банов по НТВ.

 

„Разделяйки екстремистите, които затварят на кръстовища от протестиращите, сред протестиращите има основателни искания. Проблемът е, че няма формулирани икономически и социални искания. Те са многопланови и всеки изказва някаква позиция. Изказванията на протестиращите по някой път едни други се бламират, едни други се сблъскват. Това е голям проблем“, допълни той.
 

 
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама