НОВИНИ


СДВР: Задържана е жена, използвала вербална агресия срещу протестиращите

9 5664 04.08.2020
СДВР: Задържана е жена, използвала вербална агресия срещу протестиращите
бирфинг, СДВР БГНЕС

Задържана е била жена-провокатор, употребила вербална агресия срещу протестиращите в палатковата блокада на Орлов мост. Това стана ясно от днешния брифинг на Столичната дирекция на вътрешните работи. Арестуваната жена е употребила и алкохол.


Вчера се проведе 26-тата поредна вечер на антиправителствени протести в столицата. От няколко дни те прераснаха и в блокада на кръстовища. Снощи демонстрациите преминаха спокойно. По данни на полицията обаче те са били проведени без уведомление в Столичната община.

 

Известно напрежение по време на снощните протести имаше в минутите след 21 ч., когато протестиращите освиркаха екип на Нова телевизия. Наложи се журналистите да бъдат изведени от властите.

 

Остава постоянен броят на опънатите в сърцето на столицата палатки. Три ключови кръстовищ са блокирани. Протестни лагери има на Орлов мост, пред Министерския съвет и на кръстовището до Софийския университет. Пренощувалите на Орлов мост хора са 25-30 души, пред СУ са около 20, а в палатковия лагер пред МС - 6.

 

Според полицията бусът на майки на деца с увреждания от "Системата ни убива", който е блокиран от полицията вече 4-ти ден, не е спиран да напусне кръстовището.

 

"Той може да си тръгне, откъдето поиска", казаха още на брифинга.

 

Според полицията от записите все още няма видни нередни действия от страна на властите.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама