НОВИНИ


Емил Георгиев пита: Кога прокуратурата оцени славещите я медийни клоаки?

1 5443 05.08.2020
Емил Георгиев пита: Кога прокуратурата оцени славещите я медийни клоаки?
адв. Емил Георгиев

Помните ли кога Дирекция ”Публична комуникация” на Прокуратурата на Република България за последно даде оценка за ”професионалните стандарти за обективна и етична журналистика” на някоя от нон-стоп венцславещите я кафяви медийни клоаки?


Това написа като коментар във Facebook адв. Емил Георгиев. Повод за риторичния му въпрос е вчерашната новина, с която стана ясно, че прокуратурата обвини "Свободна Европа" в непрофесионаизъм и нарушаване на журналистическите принципи.

 

Позицията на държавното обвинение е публикувана на сайта на прокуратурата.

 

В нея се посочва следното:

 

"Във връзка с публикацията „Първо, не е ябълка и второ, не е гнила. Кой проверява записван ли е тайно Бойко Борисов“ от 08 юли 2020 г. на българската редакция на сайта „Свободна Европа“ с автор Борис Митов, Дирекция „Публична комуникация“ намира за необходимо да обърне внимание, че съдържанието на материала е в противоречие с професионалните стандарти за обективна и етична журналистика, посочени като основополагащи принципи на работещите в Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL)".

 


Помните ли си кога Дирекция "Публична комуникация" на Прокуратурата на Република България за последно даде оценка за "...

Posted by Emil A. Georgiev on Tuesday, August 4, 2020
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама