НОВИНИ


ДНСК чакали документацията за мащабния строеж в ловно стопанство ”Искър”

2 4572 05.08.2020
ДНСК чакали документацията за мащабния строеж в ловно стопанство ”Искър”
ДНСК

Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на строеж на територията на Държавно ловно стопанство Искър. На обекта не е имало никой и са поискани за проверка строителните книжа. От направения оглед е установено, че изпълнявания строеж е изцяло от компетентността на общинската администрация.


Това обявиха от ДНСК, без да посочват каква е причината да бъде направена проверката.

 

Припомняме, че след разследване и снимане с дрон стана ясно, че на територията на ловното стопанство се изгражда огромен хотелски комплекс, въпреки, че в такива територии строителството е забранено. За случая разказа съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев. По думите му обектът е свързан с Румен Гайтански - Вълка. Какви са разкритията за нередности, които са напарвени, както и видео от обекта, може да видите ТУК.

 

Ето и какво съобщават от ДНСК, които са решили да отидат да видят същия обект:

"На 05.08.2020 г. от органите на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) бе извършена проверка на реализирано строителство, намиращо се в обхвата на Държавно ловно стопанство Искър, на брега на язовир Искър. В момента на проверката не са констатирани строително-монтажни дейности, както и присъствие на  участници в строителството. Не са представени строителни книжа относими към строежа.

 

Направени са предписания до възложителя, в лицето на Директора на държавното ловно стопанство в срок до 07.08.2020 г., да представят в ЦУ на ДНСК всички налични строителни книжа и документи."

 

Снимка: ДНСК

.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама