НОВИНИ


”Репортери без граници” осъди нападението над Полина Паунова. Иска разследване

5 5003 06.08.2020
”Репортери без граници” осъди нападението над Полина Паунова. Иска разследване

Международната организация “Репортери без граници” (RSF) излезе с позиция за нападението над журналиста от “Свободна Европа” Полина Паунова. В профила си в Twitter от RSF осъдиха агресивното поведение и призоваха властите да започнат разследване по случая.


ФрогНюз припомня, че Паунова бе нападната вчера по време на националната конференция на партия ГЕРБ, която се проведе в София Тех Парк. На събитието присъстваха членове от цялата страна. Стигна се и до ексцесии. Бити бяха представители както на протестиращите, така и на медиите. От ГЕРБ се разграничиха от провокаторите.

 

Базираната в Париж организация призова българските власти да разследват случая и да установят извършителите. Столичната полиция вече разпита Паунова, но все още няма официална информация за задържани заподозрени. Днес се появиха и първи снимки в онлайн пространството, на които ясно се вижда лицето на нападателя над журналиста.

 

“Репортери без граници” напомнят също и факта, че Паунова бе нападната само ден след позицията на прокуратурата, според която “Свободна Европа” нарушава журналистическите принципи и обективността.

 

В публикацията си в Twitter RSF са направили и директна препратка към профила на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама