НОВИНИ


Президентът на Радио Свободна Европа се възмути от насилието над журналисти

14 7164 06.08.2020
Президентът на Радио Свободна Европа се възмути от насилието над журналисти
Дейзи Синделар

Президентът на Радио Свободна Европа остро осъди агресията срещу двама журналисти от екипа на българския клон на медията.


Реакцията идва само ден, след като Полина Паунова и Генка Шикерова станаха обект на насилие, докато се опитват да отразят конференцията на ГЕРБ в София Тех Парк.

 

“РСЕ/РС е възмутено от агресията срещу нашите двама репортери, които си вършеха работата и отразяваха политическо събитие. Инцидентът трябва незабавно да бъде разследван от властите, а на извършителите трябва да бъде потърсена отговорност”, заявява изпълняващата длъжността президент на РСЕ/РС Дейзи Синделар.

 

Реакция имаше и от международната организация “Репортери без граници”, които настояха властите да разследват слуая.

 

Още вчера от партия ГЕРБ се разграничиха от провокаторите. Нарекоха ги платени и категорично заявиха, че нямат нищо общо с фирмата, наета да охранява събитието. Присъстващата на място охрана обаче не се намеси, а за липсата на реакция коментар няма нито от страна на ГЕРБ, нито от страна на ръководството на София Тех Парк.

 

“Освен това, българските власти на най-високо равнище трябва публично да осъдят този и всеки друг случай на насилие или друг натиск срещу журналисти, за да могат те да вършат своята работа безопасно и без страх”, заявява още Дейзи Синделар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама