ПОЛИТИКА


Валери Сименов признал, че решение за акцията взели на Коалиционен съвет

28 12885 07.08.2020
Валери Сименов признал, че решение за акцията взели на Коалиционен съвет

Валери Сименов казва, че решението за разчистване на блокадите е взето на вчерашния Коалиционен съвет на управляващите поради многото жалби на граждани. Пред Виктор Николаев от Нова телевизия той не соъбищил тази сутрин, от кого точно е дошло предложението за това решение.


По думите на лидера на НФСБ акцията за премахване на блокадите е била планирана, за да не се стигне до гражданска война.

 

По думите му цели 30 дни се е изчаквало разумно решение и освобождаване на кръстовищата, но някои хора са се ожесточавали повече, извършвали хулигански действия и нарушавали закона.

 

"Полицията трябваше да го направи по-рано. Лично съм отправял покана към протестиращи да си излъчат свои представители. Готов съм да разговарям с всеки, но те не желаят никакъв диалог", заяви Симеонов пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че не си спомня за толкова дълъг период от време да са блокирани кръстовища у нас.

 

Според лидера на НФСБ подписката срещу блокадите е можела да доведе до контрапротест, напрежение и сблъсъци между двете групи.

 

Валери Симеонов се съгласи, че има грешки в управлението и посочи, че е бил един от основните критици на кабинета, но по думите му смяната на изпълнителната власт трябва да се извърши чрез избори.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама