ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 10 септември

0 3938 09.09.2007
Предстоящо на 10 септември

Премиерът отива в Индия; зелени тигри информират за замърсяването на Орлов мост в София; МДААР отчита дейността си.


Министър-председателят Сергей Станишев заминава на официално посещение в Индия по покана на министър-председателя д-р Манмохан Сингх. Това е първата визита на български министър-председател в азиатската държава от 1974 г. насам.

В 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Национален дискусионен клуб към СДС и Партия ГЕРБ.

Oт 10.30 ч. младежката организация „Зелени тигри” към политическа партия „Зелена България” ще постави началото на серия от специализирани информационни акции на Орлов мост в София. Акцията е под надслов „Апатията ни убива” и има за цел да обърне внимание върху замърсяването на въздуха около ключови столични кръстовища.

В 13.00 часа в Пресклуба на БТА в Пресклуба на БТА на Гражданска инициатива “Справедливост“ и Сдружение за развитие на българското здравеопазване дават пресконференция на тема: “Незаконни практики на ТЕЛК и НЕЛК и оспорването им пред Върховния административен съд”.

В 11.00 часа в Информационния център на Европейския съюз ще се проведе пресконференция по повод конкурса “Аз създавам Европа” и Европейската година на равните възможности. Ще участва Майкъл Хъмфрис, ръководител на Представителството на ЕК в България.

Министърът на отбраната на Монголия Мишиг Сономпил, който е на официално посещение у нас, ще бъде посрещнат в 10.00 ч. с пълен военен церемониал пред паметника на Незнайния воин. Срещата на министрите на отбраната на България и Монголия ще започне в 10.15 ч. В 11.10 ч. министър Близнаков и министър Сономпил ще подпишат Съвместната декларация за по-нататъшното задълбочаване на отношенията на сътрудничество между министерствата на отбраната на двете страни и ще направят изявления.

От 12.00 часа в залата на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще се проведе пресконференция за представянето на отчет за работата на министерството за втората година от създаването му. В пресконференцията ще участват министър Николай Василев и заместник-министрите на МДААР.
От 13.00 часа, в залата на МДААР ще бъдат отворени оферти на участниците в обществената поръчка за печати на секционните избирателни комисии за местните избори през октомври т.г.

От 10.00 часа в Министерството на образованието и науката ще се проведе заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество на синдикатите и работодателските организации в системата на училищното образование.

От 12 часа в хотел “Радисън”, зала “ Александър” Иван Вейвода - Директор на “Balkan Trust for Democracy”, ще представи основните резултати от “Трансатлантически тенденции 2007”.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще открие нов полицейски участък в град Мартен, община Русе. Церемонията започва в 9.30 часа. Подразделението ще е част от структурата на Второ РПУ при ОДП - Русе.
Участъкът ще се помещава на първия етаж в сградата на кметството на гр. Мартен, общ. Русе.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама