НОВИНИ


”Масово затваряне на очи” организират пред германското посолство заради ”слепотата” на Меркел

33 7450 11.08.2020
”Масово затваряне на очи” организират пред германското посолство заради ”слепотата” на Меркел

Поредна протестна инициатива се организира за утрешния ден. Граждани ще се включат в ”Масово затваряне на очи”, което ще се проведе пред сградата на германското посолство у нас. Събитието е организирано по повод липсата на реакцията от страна на Берлин за случващото се у нас.


"Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система", посочват организаторите на събитието.

 

Изрично се посочва още, че демонстрантите се разграничават от противниците на членството на България в Европейския съюз. Инициативата е организирана с цел да се привлече вниманието на Германия.

 

Междувременно припомняме, че протести има на българи в редица държави зад граница. Демонстрации имаше и пред германското канцлерство. У нас пък вече няколко пъти протестното шествие преминава покрай сградата на Европейската комисия. Спирката е избрана като сигнал за Брюксел по повод липсата на реакция за случващото се у нас от страна на Европа.

 

"Масово затваряне на очи" пред посолството на Германия ще се провете утре в 18.30 ч.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама