НОВИНИ


Пламен Данаилов за изявлението на Сачева: Тип Гьобелсови пропаганди

6 6386 12.08.2020
Пламен Данаилов за изявлението на Сачева: Тип Гьобелсови пропаганди
Пламен Данаилов

Чета един изпълнен с обиди и цифри пост. Пост на един министър, който се опитва да спаси потъващия кораб. Аз обидите няма да ги коментирам, те само показват отношението и себе уважението на човека, който ги произнася *пише), както и неговото образование. Но ще коментирам цифрите:


Това написа икономистът Пламен Данаилов по повод изявление на министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, в който тя изрежда поредици от статистически данни и добавя личнията си коментар по отношнеие на хората, които отправят критики към политиката на правителството.

 

Ето какво още коментира на Данаилов:

 

Липсва анализ, как е изчислена цифрата на запазените работни места, автоматичното пренасяне на цифрата на работници, получили средства по т.н. мярка 60 / 40, която всъщност 32 / 68 не отговаря на реално запазените работни места.

 

Анализът не включва и факта, че 90% от хората са на минимална работна заплата. С това ли се хвалим - икономика от ниско платени работници и служители?


Цитираните проценти за безработни със сигурност не включват работниците и служители на временна заетост, свързани с туристическия бизнес. Защо след обявената "подкрепа" се затварят хотели в разгара на сезона?


Помощите за транспортния бранш усложливо не включват анализ на т.н. план Макрон и какво ще последва за бранша.


По 50 лв. за 3 месеца за пенсионерите - отговор на въпросът защо индексацията на пенсиите не се прави съгласно разписаните закони и наредби няма.


Последно, за да не стане скучно, 159 лева на месец пенсия за порасналите деца с увреждания? С това защо не се хвали въпросният министър?


Тип Гьобелсови пропаганди, с които се опитвате да ни заливате, няма да ви извадят от калта.

 

Икономистът Пламен Данаилов, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама