ИНТЕРВЮ


Росен Миленов за Фрог от Орлов мост: Бесни и яростни трябва да сме на 2 септември! Гешев народът ще го носи на ръце, ако арестува Пеевски и Борисов

44 17567 27.08.2020
Росен Миленов за Фрог от Орлов мост: Бесни и яростни трябва да сме на 2 септември! Гешев народът ще го носи на ръце, ако арестува Пеевски и Борисов
Росен Миленов

Българските граждани трябва да натиснат със сила, с мирни протести не става, когато насреща стоят хора с престъпно мислене. Хората трябва да се бесни! България трябва да е на всички българи, а не само на престъпниците. Има разлика между мутра и държавна мутра. Последните са силни с бухалките на прокуратурата, МВР, ДАНС, НАП. С този проект на конституция Бойко Борисов и ГЕРБ фактически сложи един голям кръст на всичко в тази държава. Отпред са Пеевски и Борисов, зад тях орди от хиени.


А ако искаше Гешев да покаже, че е чист и се води само от върховенството на закона, трябва да арестува Пеевски и Борисов. Тогава целият български народ щеше да го носи на ръце. Българският народ щеше да го охранява.

 

Това казва за Фрог нюз бившият служител на ДАНС и ГДБОП и активен участник в протестите Росен Миленов.

 

- Имат ли хоризонт протестите в София?

 

- Първата стъпка е 2 септември. За тази дата е насрочено Българското национално въстание, както е обявено. Българските граждани трябва да покажат, че могат да натиснат и със сила. Видя се, че с мирни протести не става. А протест означава да окажеш натиск, натискане със сила. Особено когато насреща стоят хора с престъпно мислене, обременени напълно от престъпления. С тях не може да водиш по друг начин диалог. Ти искаш едно, а те се правят, че не разбират. Затова първа стъпка е втори септември - всички български граждани, които имат достойнство и чест, трябва да са пред новата сграда на парламента, за да се осуети влизането в парламента на депутатите и изпълняване на правомощията им. А щом не могат да изпълняват правомощията си,  има основание за подаване на оставка. И затова хората трябва да са бесни. Всеки, който е осъзнал как е ограбен, как е ощетен през държавата, която е пробита като институция и окрадена като пари, а това означава и народа, защото съдържанието на държавата е народът.

 

Всеки трябва да е бесен! Бесен, трябва да има ярост. Всеки, който е осъзнал, че са му нарушени правата, свободите, прецакан от някакви престъпници, трябва дяа излиза и мачка. Това е думата - "мачка". България трябва да е на всички българи, а не само на престъпниците. Защото в момента имама държавни мутри. Има разлика между мутра и държавна мутра. Държавните мутри са мекотели - при тях няма чест и достойнство. Докато мутрите, силоваците от улицата вече не са между живите. Той е престъпник, но е мъжкар, защото излиза и се бие. А държавните мутри като Борисов и Гешев са без никакви качества. Те са страхливи, нямат достойнство. И затова са силни, когато са застанали с бухалките на прокуратурата, МВР, ДАНС, НАП, всичките контролни органи. С тях натискат гражданите, не могат да излязат в пряк двубой.

 

 

- Борисов наистина го е страх от диалог с гражданите, защото вчера не се появи да резне лентата на третия лъч на метрото?

 

- Страх го е. Ако се появи Борисов, се появява основният генератор на проблемите в България. Хората ще го пометат. Престъпниците се страхуват. И това вчера е факт, показателно е. По принцип Борисов никога не е пропускал да пререже лентичката на някой инфраструктурен проект. Вчера го нямаше на метрото - една от гордостите, които той си приписва.


- Казват, че палатковият лагер от Орлов мост трябва да се премести в Триъгълника на властта, защото така натискът върху управляващите ще е по-голям. Вие как смятате?

 

 

- Най-важното е да бъдат блокирани институциите. Орлов мост е емблематично място. Но наистина за да има ефект, трябва да се блокират институциите. Проблемът е в институциите, не в това инфраструктурно съоръжение, а в Народното събрание, в Министерския съвет, в Съдебната палата. Като се блокират институциите и не могат да влязат вътре служителите, те не могат да си изрпълняват правомощията. И това е записано като основание във всички устройствени закони и устройствени правилници за подаване на оставка. Идеята на подготвяното за втори септември въстание е именно да се блокира в осем часа НС, да не се позволи на народните представители да влязат вътре и напишат конституцията на Бойко.

 

 

- Как ще коментирате този проект на конституция на ГЕРБ?

 

- С този проект на конституция Бойко Борисов и ГЕРБ фактически сложи един голям кръст на всичко в тази държава. Това е пълна глупост. Ако някой се връзва на това, че той действително иска да променя конституцията, значи е много заблуден. Не може човекът, който е царят на политико-олигархичният модел, който е кулминацията му, да иска да сменя този модел. Това е моделът, който разруши цялата държава като институция. В смисъл, че по най-нагъл начин окраде всички публични средства като бели якички, не на улицата. С по едно документче за обществена поръчка с комисионна за всеки един кмет. Затова те обичат да казват, че има видими резултати, но невидими комисионни. Говорим за бутикова корупция на ГЕРБ, а те дойдоха на власт след като бяхме приети в Европейския съюз, с наливането на много пари за инфраструктурни проекти, както и много пари от бюджета за тези проекти, което даде възможност за отклоняване на средства. До 50% излиза ощетяването и комисионни влизат в джобовете на премиера, министри, кметове, директори на институции и шефовете на строителни фирми. Затова те не могат да правят нова конституция.

 

Как да я правят? Нали чрез този модел и благодарение на него Борисов е премиер. А това е  моделът на клинтелизма, на сумрака, на чичковците с мръсните пари и ченгесарските номера, библиотекарски и други такива политики, както и ченгета, които всеки ден сноват при президент, премиер, министър и определят кой става и кой не става. Те са най-опасни - ченгесарите. Отпред са Пеевски, Борисов и други видни фигури, които са само лицата. А отзад има орди от хиени. Това са т.н. дедесари, старите умряха, но има нови. Това са бивши ръководители на ДАНС, БОП, полиция. Те имат доста информация и са в основата на кадруването, на всички интриги, на разпределянето на поръчките, на ходотайстване за държавни длъжности.

 

 

- Г-н Миленов, ама каква е вероятността, че като дойде ново правителство това ще се прекъсне и се смени този модел?

 

 

- Гаранция ще има , само ако се позволи на гражданите да участват в управлението със средствата, които са предвидени в конституцията. Да можеш, например, да махаш всеки пряко избран, да можеш да правиш референдуми за всеки лобистки закон. А то 99% е лобизъм в Народното събрание. Всяко назначение е лобизъм. Пеевски назначава главният прокурор. Най-отрицателната фигура на прехода назначава върховния блюстител на закона в България. Е, това е парадокс, ние за какво говорим.... Затова хората трябва да са бесни. За тридесет години - 200 милиарда...И затова аз в момента съм бесен. Искам да потроша това Народно събрание, или прокуратурата. Ама да има някой вътре...

 

 

- Не те ли е страх, че ще те арестуват?

 

- Ами да ме арестуват! Аз съм си плащал всички данъци и всички закони съм спазвал...И не може на някой, на който му е гласувано доверие на избори, да мачка всичко наред - да мачка човешки съдби, да мачка закона, да мачка конституцията. И накрая да се подиграва, че ще сменя модела.


- Вашето мнение за това, че под предлог че е заплашван, главният прокурор вече живее и се охранява в резиденция "Бояна"?


- Всеки си намира оправдание. Човек ако е чист, може свободно да се разхожда из улиците, дори да е президент, премиер, главен прокурор и т.н. В Западна Европа премиери и министри се разхождат с колела. И то там, където геополитическата позиция ги поставя в изключително рисково положение, тъй като тези държави имат влияние на геополитическата сцена. А Гешев от кой го е страх - от тези марионетки на държавата ли - олигарси, политици, министри? Без държавата те са никой.

 

 

- Цирк ли беше съвещанието, което направи Гешев в Бояна?


- Гешев направи това съвещание за да защити по някакъв начин своята личност. И се крие зад останалите прокурори под легендата за опазване на независимостта на прокуратурата. А ако искаше Гешев да покаже, че е чист и се води само от върховенството на закона, трябва да арестува Пеевски и Борисов. Тогава целият български народ щеше да го носи на ръце. Българският народ щеше да го охранява.

 

 

- Има един ММА боец Стъки, който задава няколко въпроса към Отровното трио за това, кой спонсорира протестите? Кой плаща на протестите.

 

 

- Нека да дойде да ме пита мен. Всички ми знаят телефона. Никой не ми е платил на мен, нито съм видял на барикадите да се разнасят пари, да се плаща на калпак. Петдесети ден съм на протести, бил съм непрекъснато на Орлов мост, през деня и нощта, никой не ми платил. Това си е от моето време , от моя бизнес, от времето за семейството и т.н. Така че нека да дойде и ми го каже в очите. Да заповяда на Орлов мост.

 

Затова съм бесен. Бесен съм на всичко, което се случва. И съм категоричен, че протестът ще има резултат, когато има натиск, силен натиск. Хората трябва да осъзнаят, как и какво са ограбили от тях. Един живот живеем и кой ни го прецака! Кой ни взе всичко. Това не може да продължава. Трябва да сме бесни!

 

На Орлов мост разговаря Красен Бучков




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама