НОВИНИ


Агенцията за закрила на детето се е самосезирала за случая пред Румънското, но не и за снимките на децата

3 5551 20.08.2020
Агенцията за закрила на детето се е самосезирала за случая пред Румънското, но не и за снимките на децата

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира, като писмено е потърсено съдействие от директора на Столична дирекция на вътрешните работи, с оглед предоставяне на информация относно самоличността на майката и децата и предприемане на мерки за уведомяване на дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес на децата, засегнати в инцидента, с оглед психологическа подкрепа от преживяната ситуация.


Това информира информират от ДАЗД в отговор на отправено от Фрог нюз запитване дали са постъпили сигнали и какви мерки са предприети във връзка с разпространените във Фейсбук снимки на двете деца.  От агенцията не отговарят дали има такива сигнали и дали са предприети някакви действия.

 

От отговорът им става ясно, че за Държавната агенция за закрила на детето това което се е случило е "инцидент пред румънското посолство с майка и деца, които са нападнати в управлявания от нея автомобил от протестиращите граждани."


Припомняме, че лицата на децата бяха показани от пиарът на ПП ГЕРБ Никола Николов в личния му профил във Фейсбук. След като Фрог изпрати запитване до ДАЗД Николов написа, че виновни за разкриването на лицата на децата са медиите и той е взел кадрите от тях, както и че се извинява за публикацията си. За жалост поста му със снимките на децата все още е наличен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама