НОВИНИ


Лукашенко: Протестърите са платени и са пратени от САЩ

47 4685 21.08.2020
Лукашенко: Протестърите са платени и са пратени от САЩ
Александър Лукашенко

Александър Лукашенко заклейми протестиращите срещу режима в Беларус като платени от САЩ демонстранти. Президентът вижда в протестното движение, избухнало с невиждана ярост след изборите в началото на август организирана акция от страна на Вашингтон.


Мнението си Лукашенко обяви пред държавната информационна агенция БелТа.

 

То идва на фона на нестихващото вече седмици наред недоволство. Припомняме, че то избухна, след като Лукашенко спечели 80% от вота на изборите за държавен глава на Беларус. Смята се, че гласовете са били манипулирани с една единствена цел - Лукашенко да затвърди диктатурата си.

 

Протестите доведоха до сериозни ескалации на напрежението. Имаше сблъсъци с полицията, хиляди задържани, стотици ранени и дори арестувани.

 

Вчера стана ясно, че прокуратурата е започнала и разследване за евентуален готвен преврат срещу Лукашенко от новосъздадения Координационен съвет.

 

“Вие сте работници, знаете, че парите се печелят така. Понякога се печелят и на улицата, но това няма да продължи дълго”, посочи Лукашенко.

 

“Съединените щати планират и дирижират всичко това, а европейците им играят по свирката. Специален център е бил създаден във Варшава“, увери той.

 

Лукашенко посочи още, че между него и Владимир Путин има пълно разбирателство за това, което става в страната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама