НОВИНИ


Демонстрация на сила! Невиждани мерки за сигурност за прокурорското мероприятие

30 8609 24.08.2020
Демонстрация на сила! Невиждани мерки за сигурност за прокурорското мероприятие

Истинска демонстрация на сила. Невиждани мерки са сигурност се прилагат за прокурорската среща днес в Бояна, организирана от главния прокурор Иван Гешев. Над 700 прокурори и следователи са заявили участие в събитието, на което ще се обсъждат мерки за противодействие на атаките срещу държавното обвинение. Луксозни коли, които карат прокурорите, се стичат от всички краища на страната.


Темата на съвещанието е: „Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз“.

 

От ранни зори полицейски служители окупираха Околовръстното, така че и пиле да не може да прехвръкне. До дом№2 се стига  след като се мине през три КПП-та. Само акредитирани журналисти ще отразяват събитието. Мястото е блокирано в широк периметър, така че да не може протестиращи да достигнат до входа на резиденцията.

 

На служителите на МВР им беше наредено да застанат така, че присъстващите протестиращи и журналисти да не пречат на свободното преминаване на автомобили. Бе напревен плътен полицейско кордон.

 

Час преди началото на Националното съвещание на прокуратурата Младежката организация на „Да, България!“ - „МлаДа България“, организира в 10 часа „Масово посрещане на Иван Гешев“ пред резиденция „Бояна“ с искане за оставката му.

„Главният прокурор се връща от отпуск, съобщи БНР.  Извикал е 700 прокурори и следователи в резиденция “Бояна”, Дом 2 за жив щит и демонстрация на сила. Гешев твърди, че така иска да защити независимостта на прокуратурата. Ние пък искаме да му кажем, че настояваме за неговата оставка и за реформи в прокуратурата.

 

Нека го посрещнем и му припомним какво скандират свободните граждани над 45 дни: Гешев е позор! Оставка“ – с този призив организаторите анонсираха проявата си.

Пред резиденция „Бояна“ те раздават листовки с лика на Иван Гешев с надпис оставка и призовават прокурорите да проявят самоуважение и да не позволяват да бъдат използвани в едно събитие, което те оприличават на конференцията на ГЕРБ в „София Тех парк“. 


.

 

Вижте видео от фейсбука на Иво Мирчев:


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама