НОВИНИ


Христо Иванов пита Гешев ще провери ли приватизацията на ”Булгартабак”

17 6265 27.08.2020
Христо Иванов пита Гешев ще провери ли приватизацията на ”Булгартабак”
Христо Иванов БГНЕС

Ще разследва ли главния прокурор Иван Гешев приватизацията на “Булгартабак” пита съпредседателят на “Демократична България” и бивш правосъден министър Христо Иванов.


Той ще подаде сигнал до компетентните органи, в това число и до държавното обвинение, за да разбере дали прокуратурата проверява сделката за приватизацията на държавното предприятие.

 

Припомняме, че прокуратурата отвори архивите и започна да проверява всички приватизационни сделки. Появи се и обвинение в това, че целенасочено се атакуват частни бизнеси, но в напоително интервю пред Нова телевизия снощи самият Иван Гешев заяви - това са фалшиви новини, а обект на проверки са “крадливи български политици и държавни служители, които са нарушили преди доста време служебните си задължения”.

 

Христо Иванов и членове на “Демократична България” са в Айдарово край Благоевград, където се намира обект на "Булгартабак холдинг". Обектът се охранява от фирмата "Ипон", създадена преди години от настоящия премиер Бойко Борисов.

 

Иванов заяви, че сделката вероятно е с изтекла давност, но случаят не е такъв с някои от поетите от нея ангажименти. По думите на бившия правосъден министър става дума за “емблематичен” актив, който винаги е бил обект на интерес от страна на ДПС.

 

Според Иванов с приватизацията държавата е можела да получи пари от сделката, но вместо това е наляла пари в полза на приватизатора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама