НОВИНИ


ТВ ”Европа” уволнила служители, тече вътрешно разследване за ”теч на информация” заради забяването на заплати

39 31417 28.08.2020
ТВ ”Европа” уволнила служители, тече вътрешно разследване за ”теч на информация” заради забяването на заплати
Георги Харизанов, изпълнителен директор на медията

Служители от телевизия “Европа” продължават да сигнализират за безпардонно поведение от страна на ръководството. След като бе дадена гласност за проблемите в медията и забавянето на заплатите, дори е започнато разследване за изтичане на информация.


Сигнал за случващото се пристигна на електронната поща на FrogNews. Към твърденията е приложен и скрийншот от разговор във фирмен чат, в който Георги Харизанов твърди, че към момента ситуацията “не зависи от никого в тази телевизия”. Харизанов е изпълнителен директор на телевизията и основател на Института за дясна политика, познат като “института на ГЕРБ”. 


.

След публикациите в няколко медии, от телевизия “Европа” незабавно са били освободени 10-15, твърди се в сигнала. Работата си са загубили журналисти, редактори, оператори, шофьори и членове на IT екипа. 


Огромно е забавянето на заплатите в медията. Според твърденията служителите не са получили трудовите си възнаграждения с месеци назад. През месец юли са били доизплатени заплатите за месец май. Възнагражденията за юни пък се изплащат на траншове, които все още не са приключили. 


“Най-отвратителното и унизителното е, че нито собственика на телевизия Европа, нито прославящия личността и делото на Първия партиен и Държавен ръководител, нямат достойнство и доблест да застанат с лицата си пред служителите си и да им обяснят на какво се дължат тези подигравки спрямо личности и положения от тях труд. Вместо това се насажда страх от уволнения. Харизанов не се е появявал в медията от предишната информация от медиите”, посочват още в сигнала и не изключват вероятността да последват още уволнения. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама