НОВИНИ


Радан Кънев: Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски съюз

31 8174 28.08.2020
Радан Кънев: Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски съюз

Европейският парламент е тромава институция. Да се очаква бърза реакция от него е нереалистично. Но усилията ни европейските институции да реагират на кризата на правовата държава в България вече дават резултат. Първата стъпка беше днешното закрито изслушване на представители на кабинета и прокуратурата.


Следващата – предстоящият дебат в Комисията по граждански права и правосъдие (LIBE), а най-важната – откритият парламентарен дебат с Европейската комисия, за който внесох искане, подкрепено от 55 евродепутати. Това заяви пред журналисти евродепутатът Радан Кънев.


"Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски съюз. И това е добра новина за всички българи – защото като европейски граждани, ние имаме правото и надеждата всички институции на ЕС да бъдат защитници и гаранти на нашите права", коментира Кънев.


Сериозни критики са били отправени към България на приключилото преди около половин час закрито заседание на мониторинговата група за върховенството на закона в Европейския парламент, на която бе обсъдена ситуацията в България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама