НОВИНИ


Доц. Христо Христев: Маневри в леген са упражненията с проекта за нова Конституция

5 4567 02.09.2020
Доц. Христо Христев: Маневри в леген са упражненията с проекта за нова Конституция

Ако БСП и ДПС задържат позицията си, предложенията за изменения в конституцията са маневри в леген. Те не предвиждат съществени промени в уредбата. Основната цел е да се отклони общественото внимание към един разговор за преучредяване на държавата.


Това заяви пред bTV юристът доц. Христо Христев.

 

Той посочи, че проектът на управляващите няма съществени изменения и притеснителните моменти в предложенията за изменения на основния закон се отнасят до намаляването броя на народните представители и в частта, която се отнася до прокуратурата.

 

"Не виждам как ще бъде направен рестарт на системата. То проект няма. Намаляването на броя на народните представители за съжаление може да е съществена стъпка единствено в посока ограничаване на политическото представителство", посочи доц. Христев и сопълни, че това е единственото нещо, което предполага свикването на Велико Народно събрание.

 

"Няма нито един сериозен юрист, който да твърди, че нещо друго в този проект предполага това", категоричен беше доц. Христев.

 

"Това, че ще намалите мандата на един човек, който има абсолютна власт, няма да ограничи неговата власт", посочи още юристът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама