НОВИНИ


Насилието в България като насилието в Беларус /видео/

28 6385 03.09.2020
Насилието в България като насилието в Беларус /видео/
БГНЕС

Не, това не е Беларус. България е. Но снощните ескалации на напрежението и полицейското насилие над протестиращи по всички признаци прилича на онова, което се случва в Минск.


Днес социалните мрежи кипят от видеа, в които ясно се вижда полицейски произвол и напълно нереципрочна агресия спрямо демонстрантите.

 

На новото видео се виждат събрани кадри от различни медии и потребителски клипове. На едно от видеата е показан мъж, приклещен от полицията, който е съблечен до кръста и е ритан в главата.

 

Вижте видеото:

 

Вчерашния протестен ден бе обявен като Велико Народно въстание. Той бе най-многобройният за последните години. Хиляди граждани от цялата страна се стекоха под прозорците на властта, а призивите “Оставка!” отекнаха на фона на първото заседание на старта на новия политически сезон.

 

Протестите продължиха от ранните сутрешни часове до късно снощи. Имаше системни опити за пробив на полицейски кордони, сблъсъци с полицията. Протестиращи замеряха униформени с бутилки, хвърлени бяха и павета и бомбички. Има пострадали служители на реда. Униформени упражниха насилие и срещу мирно протестиращи. Има задържани и бити.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама