НОВИНИ


Радан Кънев: Използването на провокатори за оправдаване на полицейско насилие е стара традиция на българските комунисти

22 5966 03.09.2020
Радан Кънев: Използването на провокатори за оправдаване на полицейско насилие е стара традиция на българските комунисти
Радан Кънев

Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент (хулигани, дребни наркодилъри, чейнджаджии, комарджии и крадци) за компрометиране на протести и оправдаване на полицейско насилие е стара традиция на българските комунисти.


Първият случай, който аз си спомням, е преди точно 30 години - режисираният пожар на Партийния дом (тогава не бихме си представили наглостта в тази сграда да се премести Парламентът, дори диктатурата на БКП не си го позволи) и последвалото среднощно разтурване на Града на Истината.

 

Ще припомня: Тази провокация отложи, но не предотврати оставката на Луканов, Бог да го прости. Това отлагане, това забавяне, доведе до глада и купоните през Лукановата зима... Не бива да допуснем такова забавяне сега. Нито нова икономическа катастрофа, която е естествена последица от институционалния разпад, на който сме свидетели.

 

Решението срещу комунистическите милиционерски провокации е масово присъствие на мирни протести, но и изграждането на ясна, жизнена и единна политическа алтернатива, с всеобхватен модерен дневен ред. Потенциал за такава алтернатива днес има само Демократична България. Осъществяването на този потенциал ще бъде краят на новите комунисти.

 

Facebook, Радан Кънев


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама