НОВИНИ


Румен Радев: Властта режисира провокации през изминалото денонощие

40 5865 03.09.2020
Румен Радев: Властта режисира провокации през изминалото денонощие
Румен Радев

Държавният глава Румен Радев с поредно обръщение към нацията след вчерашните протести. Думите на президента идват на фона на ексцесиите през изминалия ден и обръщението му към гражданите и народните представители от парламентарната трибуна по време на старта на първото за политическия сезон заседание.


"През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно насилие над протестиращите и журналисти", посочи Радев и допълни, че властта търгува парламентарна подкрепа за нова Конституция пред очите на българите.

 

Вероятно думите му са по повод решението на Министерския съвет, с което на концесия в ръцете на бивш депутат от "Воля" се дава плаж "Кабакум". Днес пък стана ясно, че партията на Веселин Марешки е положила подписа си под проекта, с което управляващата партия ГЕРБ успя да събере нужните гласове, за да внесе промените за дебат в Народното събрание. Това се случи въпреки факта, че Марешки няколко пъти смени позицията си по темата, като според сутрешните му думи партията няма да участва в събирането на подписи.

 

По думите на Румен Радев "незабавна и безусловна оставка на кабинета е единственият и изход от кризата".

 

Радев призова за спокойствие протестиращите и полицията. По думите на държавния глава протестът е единственият начин гражданите да действат срещу похищението на българската демокрация.

 

"Опитът да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове е престъпно посегателство на бъдещето на България. Тези действия рискуват да хвърлят страната в дългосрочна безизходица", заяви президентът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама