НОВИНИ


Да не се чете от главсека на МВР! Хората продължават да разказват за полицейските издевателства

37 9738 04.09.2020
Да не се чете от главсека на МВР! Хората продължават да разказват за полицейските издевателства
фейсбук

Възмутени хора продължават да разказват за полицейското насилие над мирно протестиращите граждани в социалните мрежи. Снимките само потвържадат думите за нечовешката атака на властта. В същото време главният секретар на МВР Ивайло Иванов защити ченгетата и каза, че вечерта на 2 септември органите на реда са провели перфектна акция. Допълни, че не пуска телевизор вкъщи, за да можел да си почине. А какво се случва с битите без нищо хора и техните близки?! Ясно, тях кучета ги яли, нали така г-н Иванов.


С риск да ви затвърдим още повече усещането за перфектност на вашите подчинени, ще публикуваме поста на Юлиян Войнов във Фейсбук. Не го четете, за да пощадите нервите и здравето си!

 

Това е синът на близки приятели, който преди две години завърши обучението си в Англия и се завърна в България, защото искаше да живее и работи в родината си. По време на полицейските изстъпления на 2-ри септември е пребит и арестуван без никаква причина и е отведен в 6-то РПУ, където прекара 24 часа и беше освободен тази нощ.




Причината за ареста е, че е говорил със своя позната, когато покрай тях минава гонен от полицията протестиращ, който полицаите не успяват да настигнат. За сметка на това те се нахвърлят на него, пребиват го с палки, разкъсват му дрехите и го отвеждат в 6-то РПУ. Родителите му разбират, че е арестуван, тъй като един от другите арестувани успява да скрие телефона си в чорапа и така изпраща SMS на сестрата на момчето. Родителите му пътуват цяла нощ от морето, където са на почивка, за да го приберат от ареста. Освободен е без да са му предявени никави обвинения (поне към този момент), а и най-вероятно няма да му бъдат повдигнати.


Това е полицейски произвол в най-чист вид! Това е полицията, която по закон е призвана да пази гражданите, а всъщност пази мутрите в тяхното нелегитимно управление и брутален грабеж на обществени средства, както бившата ДС и милиция работеше в защита на комунистическата номенклатура, поругавайки интересите на всички останали и на обществото като цяло. Това е позорът, който трябва да изживеем отново под мутренското управление на Борисов.
#МутриВън
#ОСТАВКА

 

Снимка на пребит 60-годишен мъж също бе пусната в мрежата. Възрастният човек разказва за това как полицията го е пребила без да прави или да казва нищо. Преди да му разцепят главата човекът успял да попита ченгето: "Вие българи ли сте?".


.


Това е синът на близки приятели, който преди две години завърши обучението си в Англия и се завърна в България, защото...

Публикувахте от Julian Voynov в Петък, 4 септември 2020 г.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама